- Her bolum arasinda cinematicler var ama warcrafta benzer sekilde oyun ici grafigiyle yapilmis. Warcrafttan farkli olarak cok daha ileri seviye oyun ici cinematicler. Map editorle yapilabilir seyler degil. Birkac tane normal cinematice rastladim.
- Gorevler hala eski tip (su ussu bilmem kac dakika koru, dusman ussunu ele gecir), bu olay da biraz biktiriyor acikcasi.
- Oyun tam blizzard stayla. Zamaninin gerisinde grafikler, saglam ama her yerden araklama artwork, klise otesi senaryo ve karakterler. Hatta kliselik konusunda eksisozlukten bi alinti yapacak olursak:
Quote:
ilk beş görevden sonraki gözlemim: tek kötü yanı klişe holywood dialogları olan oyun. aslında o kadar büyük bir klişeler ki başka bir oyun olsa çoktan soğumuştum (sc2 lan bu nereye soğuyosun).
nedir bu klişeler:
1) teknolojiye kafası basmayan karizmatik asker, lider.
2) askerliğe (katiyen ülkesine değil, askerlik mesleğine, adam öldürmeye) kendini adamış ırkçı abaza ayı.
3) işine gönül vermiş muhafazakar, boğazlı kazak giyen bağyan doktor.
4) gemisini çok seven, pek risk almak istemeyen kaptan.
5) ibnemsi, panik atak genç bilim insanı.
bu klişelere göre hikayenin devamı şu şekilde olur heralde:
ibnemsi bilim insanı salak saçma bir buluş yapacak, liderimiz şimdi olmaz çok meşgulüz 250 cephede birden savaşıyoruz diyecek. bilim insanımız ama ama çok süper bişi buldum diyecek. liderimiz ne var *mna koyim sadece 5 dakikan var ona göre diyecek. bilim insanı buluşu anlatacak. lider efferim lan diyip enseye şaplak atacak savaş bitecek. savaş bittikten sonra muhafazakar doktorumuz lidere gösterip vermeyecek. kaptan gemisini bir şekilde feda etmek zorunda kalacak, sonra bir sürü ödül alacak. abaza ayı ile lider son sahnede kendine iyi bak bir gün tekrar görüşecez diyecek. abaza atına binip batıya, yeni maceralara doğru yol alacak. umarım göt olurum.
- **(Spoiler olabilir de olmayabilir de bakis aciniza bagli)**
Cinematiclerden birinde kerriganin insan halini goreceksiniz. Muthis olmus.
**(Spoiler olabilir de olmayabilir de bakis aciniza bagli)**