Change font size
It is currently Thu Sep 09, 2010 9:55 pm

Post a new topicPost a reply Page 5 of 6   [ 105 posts ]
Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: Sat Nov 06, 2004 9:23 am 
Sanat Yönetmeni

unity100 wrote:
overlord abinizin kulturunu gordunuz. isin enteresan yani benim de anne tarafimdan dedem imam. hatta pek saygi duyulan bir zat imis aksehirde.

ufaktan ufaktan dalga moduna mı alınıyoruz nedir?

Profile  

Post subject:
PostPosted: Sat Nov 06, 2004 9:01 pm 
Vulture

benim de atam Adem. peygamberdir kendisi :) ama sadece elma araklayan tarafina cekmisim o ayri.

Profile  

Post subject:
PostPosted: Sat Nov 06, 2004 9:03 pm 
Es'sada Templa-rin

yine mi alincan

Profile  

Post subject:
PostPosted: Sat Nov 06, 2004 9:07 pm 
Sanat Yönetmeni

sanırım

üühühüh

Profile  

Post subject:
PostPosted: Sun Nov 07, 2004 10:47 pm 
Marine

Inferno wrote:
Bu olayi anlatmadan once sunu belirtiyimki ben allah kimdir bilmem Ataturku bilirim.

bu ne biçim post lan!
hem konuyla alakası yok hem saçma
ben "kırmızı" nedir bilmem, "cam saydamdır" bunu bilirim.
gibi karşılaştırılması alakasız ve çook büyük bi yanlış olan şeylerden bahsetmişsin.
atatürk bu konuda hiç bi zaman taraf olmamıştır.
+
camiye gitmemiş olması onun müslüman olmadığınıda göstermez.

Profile  

Post subject:
PostPosted: Sun Nov 07, 2004 11:11 pm 
Ghost

berberber wrote:
Inferno wrote:
Bu olayi anlatmadan once sunu belirtiyimki ben allah kimdir bilmem Ataturku bilirim.

bu ne biçim post lan!
gibi karşılaştırılması alakasız ve çook büyük bi yanlış olan şeylerden bahsetmişsin.
+

1-saygi duy
2-o yazdigim seyi yazdiktan sonra ``Sen Ataturk hakkinda nasil konusuorsun seriatci sagci pzvnk`` gibi tepkiler gelecegini dusunerek yazdim.
3-Ben ztn ataturkun camiye gitmemis olmasi musluman olmadigini gosterir die birsey soyledigimi hatirlamiorum eger alakasi warsa yazin hangi cumleyle alakasi war Ataturkun herhangi bir konuda herhangi bir tarafi tuttugunuda belirtmedim ztn.
4-buda benim senin hakkindaki gorusum sen kimsinde boyle kesin konusuosun anlamiorum burdaki kimse ataturk hakkinda bu kadar kesin konusmuo boyle konusmak icin akademik duzeyde bilgi sahibi olman lazim hatta akademik duzeyde bilgi sahibi olan ``ben`` bile boyle konusmuyorum sanki babasinin oglu Ataturk asil seninki nasil post muhalefet olmak icin muhalefet oluo herif ya damarima basmayin

Profile  

Post subject:
PostPosted: Mon Nov 08, 2004 2:32 am 
Es'sada Templa-rin

berberber wrote:
Inferno wrote:

bu ne biçim post lan!
+

tavirlarina dikkat et. asil seninki ne bicim post.

Profile  

Post subject:
PostPosted: Fri Nov 12, 2004 12:58 pm 
Firebat

[LombaK]BuG wrote:
beyler ,
beğenirsiniz beğenmezsiniz ama Türkiye Cumhuriyeti Başbakani na ibne dediginizin farkında mısınız ? adam seçilerek buraya gelmiş yani demokrasiyle . şimdi atatürk başlığı altinda bu şekilde konuşarak atatürk ü işine geldigi gibi takip edenlerden misiniz yoksa bir cahillik mi ettiniz ? hani demokrasiye inanç , hani akp ye oy verenlere saygı , hani devlet büyüklerine saygı .

lütfen bundan sonra eleştirilerinizi daha makul ölçülerde tutun .

ben mantikli bir kaç bişe yazayim bare

Profile  

Post subject:
PostPosted: Fri Nov 12, 2004 12:58 pm 
Firebat

ATATÜRK
BİR ÖNSEZİ, BİR TALİMAT
"Bugün bütün ülkeler dostumuzdur, komşumuzdur, müttefikimizdir. Bu dostluğa ihtiyacımız vardır. Fakat yarın ne olacağını bugünden kimse kestiremez. Tıpkı Osmanlı gibi, tıpkı Avusturya-Macaristan gibi parçalanabilir, ufalanabilir. Bugün elinde sımsıkı tuttuğu milletler avuçlarından kaçabilirler. Dünya yeni bir dengeye ulaşabilir. işte o zaman Türkiye ne yapacağını bilmelidir... Bizim bazi dostlarimizin idaresinde dili bir, inancı bir, özü bir kardeşlerimiz vardır. Onlara sahip çıkmaya hazır olmalıyız. Hazır olmak yalnız o günü susup beklemek değildir. Hazırlanmak lazımdır. Milletler buna nasıl hazırlanır ? Manevi köprülerini sağlam tutarak. Dil bir köprüdür. İnanç bir köprüdür. Tarih bir köprüdür. Köklerimize inmeli ve olayların böldüğü tarihimizin içinde bütünleşmeliyiz. Onların (dış Türklerin) bize yakınlaşmasını bekleyemeyiz. Bizim onlara yaklaşmamız gerekli..."

"TÜRK ÇOCUKLARI ECDADINI TANIDIKÇA,
ONA SAHİP ÇIKTIKÇA YİNE ÇOK BÜYÜK İŞLER YAPACAKTIR.
MEDENİYET UFKUNDA YENİ BİR GÜNEŞ GİBİ PARLAYACAK ve
TARİH SAYFALARINA YİNE TÜRK ADI İLE YAZACAKTIR."

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
(1881- 10 Kasım 1938)

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, 1881'de Selanik'te, Ahmet Subaşı Mahallesi'ndeki pembe boyalı, ahşap bir evde doğdu. Selanik o tarihte Osmanlı İmparatorluğu içinde bulunuyordu. Mustafa Kemal'in Makbule adında bir kızkardeşi vardı. Babasının adı Ali Rıza, annesi Zübeyde Hanım'dır. Mustafa Kemal 1886'da ilkokula başladı ve başarıyla bitirdikten sonra 1893 yılında Selanik Askeri Rüştiyesi'nde (ortaokuluna) devam etti. Mustafa Kemal askeri ortaokulu 1896'da bitirdikten sonra Manastır Askeri Lisesi'ne yazıldı. Bu okulda Fransızca dersleri aldı. 1899'da Askeri liseyi bitirip İstanbul Harp Okulu'na yazıldı. Bu dönemde Osmanlı yönetimini inceledi, durumun iyiye gitmediğini anlayan Mustafa Kemal okulda el yazması bir gazete çıkarmaya başladı. Bu eylemin amacı yeni, çağdaş, özgürlük fikrini yaymak ve memleketin durumunu herkese bildirmekti. Yalnız bu eylem uzun sürmedi ve gazete yasaklandı. 1902'de teğmen olan Mustafa Kemal, Istanbul Harp Akademisi'ne yazıldı. 11 Ocak 1905'te de İstanbul Harp Akademisi'ni bitirerek yüzbaşı rütbesi ile 7. Ordu emrine atandı. 20 Haziran 1907'de Selanik'te bulunan 3. Ordu'da görevlendirildi. 13 Nisan 1909'da İstanbul'da meydana gelen İkinci Meşrutiyet'e karşı 31 Mart İsyanı'nı bastıran "Hareket Ordusu"nun Kurmay Başkanı olarak İstanbul'a geldi. 1910'da Fransa'ya gönderildi ve askeri manevralarda bulundu. Daha sonra Trablusgarp'a gönüllü gitti ve İtalyan kuvvetlerini bozguna uğrattı. Mustafa Kemal, İstanbul'a döndükten sonra 3 Kasım 1913'te Sofya'ya askeri ateşe olarak atandı ve 1 Mart 1914'te yarbaylığa yükseldi.
Osmanlı Devleti 1914'te I. Dünya Savaşı'na girdi. Mustafa Kemal'in görev istemesi üzerine 2 şubat 1915'te Tekirdağ'daki 19. Tümen Komutanlığına tayin edildi. Çanakkale Harpleri'ne katılan Mustafa Kemal, Anafartalar'da İngilizlerin ve Fransızların ilerlemesini önledi. "Anafartalar kahramanı" olarak Anafartalar Grubu Komutanlığı'na atandı. Arıburnu'nda ve Conkbayırı'nda düşmanı bozguna uğratan Mustafa Kemal düşman birliklerinin Boğaz'dan İstanbul'a geçmesini önledi. Mustafa Kemal bir süre sonra Diyarbakır Kolordu Komutanlığı'na atandı ve 19 Mart 1916'da general oldu. Doğu'da Ruslara karşı büyük zaferler kazanan M. Kemal, Bitlis ve Muş'u geri aldı. 16 Mart 1917'de 2. Ordu ve kısa bir zaman sonra da 7. Ordu Komutanlığı'na atandı. Yıldırım Orduları Komutanı Mareşal von Falkenhayn ile ordunun düzeni konusunda anlaşamayınca 7 Ekim 1917 tarihinde bu görevinden ayrıldı ve İstanbul'a döndü. Karargahta görev verilen M. Kemal 15 Aralık 1917 tarihinde Veliaht Vahdettin'in Almanya gezisine katıldı.
4 Ocak 1918 tarihinde seyahatten dönen Mustafa Kemal, 7. Ordu'daki görevine başladı. Fakat orada böbreklerinden rahatsızlandı ve tedavi olmak üzere Viyana'ya gitti. 2 Ağustos 1918 tarihinde Viyana'dan İstanbul'a döndü ve bu arada padişah olan şehzade Vahdettin'le memleket sorunlarını bir kere daha görüştü. Mustafa Kemal bu görüşmeden sonra kararını verdi: 28 Ağustos 1918 tarihinde Halep'e giden Mustafa Kemal 7. Ordu Komutanı olarak görevine başladı. 19 Eylül 1918 günü İngilizler ve Arap birliklerine kahramanca karşı koydu. Daha sonra "Yıldırım Orduları Komutanlığı" görevini, Mareşal Liman von Sanders'ten devraldı. Yıldırım Orduları Grup karargahı 7 Kasım 1918 tarihinde kaldırıldı ve Mustafa Kemal, İstanbul'a döndü. 1. Dünya Savaşı'nda Osmanlı İmparatorluğu yenik sayılınca 19 Mayıs 1919 günü Padişah tarafından, 9.Ordu Müfettişliği, yani "Türklerin Rumlara yaptığı baskıyı yerinde incelemek ve önlemek" görevi ile Samsun'a çıktı. "Mustafa Kemal, Samsun'a çıktığı zaman, kafasında kuracağı devletin temellerini atmıştı. Modern çağdaş bir devlet kuracaktı. Kurdu da". Erzurum ve Sivas kongrelerinde başkan seçildi ve 27 Aralık 1919'da Ankara'ya geldi. 23 Nisan 1920'de Ankara'da "Büyük Millet Meclisi"ni açtı ve ertesi gün başkanlığa seçildi.
Artık "Ankara'da bütün Türklerin temsilcisi bir Meclis ve onun başında da vatansever ve eşsiz bir devlet adamı vardı: MUSTAFA KEMAL".
23 Ağustos 1921 Sakarya Meydan Muharebesi savaş alanında Mustafa Kemal ordusunun başında milletine şöyle diyordu: "Hattı müdafaa yok, sathı müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır. Vatanın her karış toprağı vatandaşın kanı ile sulanmadıkça terk olunamaz." Üç buçuk sene süren Kurtuluş savaşı ile vatanımızı işgalcilerden kurtarıp 24 Temmuz 1923 tarihinde Lozan Barış Antlaşması ile yeni Türk Devleti'nin meşruluğunu kabul ettirdi. Bu arada Padişah Vahdettin, gizlice bir İngiliz gemisine binerek 17 Kasım 1922 günü İstanbul'u terk etti. 29 Ekim 1923 günü büyük şenliklerle Cumhuriyet ilan edildi ve Gazi Mustafa Kemal ilk Cumhurbaşkanı seçildi. Kurulan Cumhuriyet hükümeti, devlet idaresinde, hukukta, kültürde, ekonomide ve benzeri her konuda süratle devrimlerini yapmaya başladı. Saltanatın kaldırılmasından sonra, 3 Mart 1924 tarihinde Hilafet de tarihe karıştı. Ve Mustafa Kemal 53 yaşındayken, 24 Kasım 1934 tarihinde TBMM "Türk milleti adına", kendisine "ATATÜRK" soyadını verdi.
Kısacık ömrünü zaferlerle süsleyen, milletini bağımsızlığına kavuşturarak yepyeni bir devlet kuran, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, 10 Kasım 1938 perşembe günü, saat 9.05'te İstanbul'da Dolmabahçe Sarayı'nda hayata gözlerini kapadı

Profile  

Post subject:
PostPosted: Sat Dec 04, 2004 12:27 am 
Battlecruiser

konuyu saptırmakta ve cıvıtmakta ustumuze yok paradox zahmete katlandım ve okudum gercekten cok guzel HERKESTE KATLANIP OKUMALI BENCE arkadaslar gozunuzu acın artık hersey unutuluyo

Profile  

Post subject: sadasd
PostPosted: Wed Dec 15, 2004 9:53 am 
Battlecruiser

ya abe god 1 Ataturk 2 bende 3 um.....eskilerden daha kimse kalmadi sanirim huh?

Profile  

Post subject:
PostPosted: Wed Dec 15, 2004 1:19 pm 
Gosu

...

Profile  

Post subject:
PostPosted: Tue May 16, 2006 2:34 pm 
Gosu

Şimdi konuyu baştan sona okudum da gerçektende %90 'ı alakasız şeyler...

Atatürk'ün dini inancının olmadığı falan yazılmış. Atatürk sadece dini herşeye alet etmelerinden nefret ediyordu.

Atatürk hayranı olarak bir kaç kitap söyliyeyim okuyun

- Salih Bozok'un Anlatımıyla İki Aşk Arasında Atatürk (Latife ve Fikriye)
- Atatürk (Lord Kinross) Gelmiş geçmiş en geniş Atatürk anlatımı
- Bir Yunanlı Gazeteci Gözü ile Atatürk

Mesela bir örnek vereyim madem Latife ve Fikriye 'de Atatürk'ün, İzmir'in işgalden kurtulup Şehre girildiği gün 2 rekat namaz kılacağını adamış ve gerçekleştirmiş olduğunu okuyacaksınız.

Ayrıca Konya ziyaretinde bir Medrese hocası Atatürk'e şöyle der : "Atam ne olursunuz buradaki öğrencileri askere almayın, dinimizi sağlam tutmamız için onlara ihtiyacımız var", Atatürk bu lafı duyunca çok sinirlenmiş ve : "Ne diyorsun sen? Dinini yaşayamayacak bir vatan olduktan sonra dinini nasıl sağlam tutacaksın?" demiş ve emrini vermiş tüm okullardaki öğrenciler askere alınmıştır.

Atatürk ve Din olayı kısaca bir önrektir burada.

Profile  

Post subject:
PostPosted: Tue May 16, 2006 2:44 pm 
SCU Yazarı

[BoS]OveRLorD wrote:
Hitchhikker wrote:
yahu atatürk her konuda bir lafı var benim merak ettiğim bu şimdi açılışlar da fln bulunuyor insanları teşvik ediyor o zaman mı sölüyor yoksa millet mi uyduruyor mesala

şöförler yurdumun en asil duygularının insanidir

anlamadım ya neyse atamız büyüktür laf yok bencede sabitlenmesi lazım

evet yaaa bunu ben de görmüştüm...

tamamen sallama...
birçok yerde olduğu gibi...

Atatürk ne mutlu türküm diyene diyerek olayı bitirmiştir ama sonraki nesil her boka yaptıkları gibi atanın da sözlerinin suyunu çıkarmışlardır...

yok hoca o sallama değil, onu gerçekten söylemiş..

Selahattin Duman wrote:
Asil duygular..
Bir gün de kapısına şoför esnafından heyet gelmiş.. El öpüp, hayır duasını alacaklar.. Burası tamam da Atatürk'ün de bunlara iki satır laf etmesi lazım..

Ne desin?

Dedem rahmetli anlatırdı.. 1940 yılının İstanbul'unda topu topu iki yüz taksi varmış..

(Yüz ikisi dedemin.. Rahmetli hepsinin teker teker lastiğini patlattı.. Geriye bir şey kalmadı..)

Şoför esnafının Ata'nın elini öpmeye varması bundan on sene evvel. Sayılarını tahmin edin artık..

Atatürk içinden "Şimdi bunlara da bir laf etmek lazım ama ne desem?" diye düşünmüş.. Sonunda "Türk şoförü asil duyguların sahibidir.." deyip işin içinden çıkmış..

İleri görüş.. İşte o yüzdendir ki Türk şoförünün asil duygularına seslenebilmek için bir taraftan Ferdi Tayfur bir taraftan Müslüm Baba yırtınıp duruyorlar..

olay bu yani..

Profile  

Post subject:
PostPosted: Tue May 16, 2006 4:00 pm 
Şönde bah yah wundeba

ATATÜRK gibi bir komutanı önderi tartışırken bile birbirimizi yiyoz galba bizler gerçek türkleriz (:

Profile  

Post subject:
PostPosted: Wed May 17, 2006 8:38 pm 
Gosu

Freeman wrote:
[BoS]OveRLorD wrote:
Hitchhikker wrote:
yahu atatürk her konuda bir lafı var benim merak ettiğim bu şimdi açılışlar da fln bulunuyor insanları teşvik ediyor o zaman mı sölüyor yoksa millet mi uyduruyor mesala

şöförler yurdumun en asil duygularının insanidir

anlamadım ya neyse atamız büyüktür laf yok bencede sabitlenmesi lazım

evet yaaa bunu ben de görmüştüm...

tamamen sallama...
birçok yerde olduğu gibi...

Atatürk ne mutlu türküm diyene diyerek olayı bitirmiştir ama sonraki nesil her boka yaptıkları gibi atanın da sözlerinin suyunu çıkarmışlardır...

yok hoca o sallama değil, onu gerçekten söylemiş..

Selahattin Duman wrote:
Asil duygular..
Bir gün de kapısına şoför esnafından heyet gelmiş.. El öpüp, hayır duasını alacaklar.. Burası tamam da Atatürk'ün de bunlara iki satır laf etmesi lazım..

Ne desin?

Dedem rahmetli anlatırdı.. 1940 yılının İstanbul'unda topu topu iki yüz taksi varmış..

(Yüz ikisi dedemin.. Rahmetli hepsinin teker teker lastiğini patlattı.. Geriye bir şey kalmadı..)

Şoför esnafının Ata'nın elini öpmeye varması bundan on sene evvel. Sayılarını tahmin edin artık..

Atatürk içinden "Şimdi bunlara da bir laf etmek lazım ama ne desem?" diye düşünmüş.. Sonunda "Türk şoförü asil duyguların sahibidir.." deyip işin içinden çıkmış..

İleri görüş.. İşte o yüzdendir ki Türk şoförünün asil duygularına seslenebilmek için bir taraftan Ferdi Tayfur bir taraftan Müslüm Baba yırtınıp duruyorlar..

olay bu yani..

bence çok basit bir uydurma hikayeden başka birşey değildir. Atatürk bir sözü&cümleyi söylemiş olmak için söylemez mutlaka içerisinde derin bir anlam çıkarılacak uzun bir ders vardır!
"Ulan ben bunlara ne desem" diyerek bir söz söylemez Atatürk.

Profile  

Post subject:
PostPosted: Wed May 17, 2006 8:43 pm 
Gosu

Ha bu hikayeyi nereden bulduğunda açık yani...

Profile  

Post subject:
PostPosted: Thu May 18, 2006 6:20 am 
Site Admin

Herkeste Atatürk ün silah arkadaşıymışcasına konuşmuş ya, ben ona çok güldüm.

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: Thu May 18, 2006 2:02 pm 
Es'sada Templa-rin

oyledirleeer. garp cephesinde az kursun sikmadilar

Profile  

Post subject:
PostPosted: Thu May 18, 2006 2:53 pm 
SCU Yazarı

[DJ]DeLi wrote:
bence çok basit bir uydurma hikayeden başka birşey değildir. Atatürk bir sözü&cümleyi söylemiş olmak için söylemez mutlaka içerisinde derin bir anlam çıkarılacak uzun bir ders vardır!
"Ulan ben bunlara ne desem" diyerek bir söz söylemez Atatürk.

Güzel kardeşim bu söylenen söz hakkında " Selahattin Duman'ın" yorumu, olay böyle gerçekleşmiştir ancak adam o şekilde olayı anlatmış..
Yani sen sc'de bir adamı boncuk boncuk terler dökerek yenersin ama anlatırken dersinki ulan herifi ezdim hemde cok rahat..Fakat bu olayın sonucunu yani macı aldıgını değiştirmez..

Burda da sonuc Atamızın o cümleyi söylediğidir, ne sebeple söylendiğinide ancak kendisi bilir..Bu olay hakkında herkes kendi yorumunu yapabilir..
oki doki

Profile  

Post a new topicPost a reply Page 5 of 6   [ 105 posts ]
Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next